Η επιστήμη εντόπισε μια βασική διαφορά στον εγκέφαλο των σχιζοφρενών

Μια νέα μέθοδος εγκεφαλικής απεικόνισης αποκάλυψε πως οι άνθρωποι που πάσχουν από σχιζοφρένεια έχουν μειωμένα επίπεδα μιας βασικής πρωτεΐνης για την επικοινωνία των εγκεφαλικών κυττάρων.

Η νέα μελέτη των Imperial College London και King’s College London επιστράτευσε μια νέα τεχνική PET scan για να βρει ότι οι σχιζοφρενείς έχουν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα της SV2A, της πρωτεΐνης που υπάρχει στις νευρικές συνάψεις και αφορά στην επικοινωνία τους.

Με τα ανεπαρκή επίπεδά της στον εγκέφαλο, οι συνάψεις χάνουν σε συνδεσιμότητα, ένας παράγοντας που παίζει τον δικό του ρόλο στην ανάπτυξη της σχιζοφρένειας.

Η επιστήμη εντόπισε μια βασική διαφορά στον εγκέφαλο των σχιζοφρενών

«Πρέπει να αναπτύξουμε νέες θεραπείες για τη σχιζοφρένεια. Αυτή η πρωτεΐνη SV2A μπορεί να είναι ο στόχος των νέων φαρμάκων για να αποκατασταθεί η συναπτική λειτουργία», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Oliver Howes.

Η μελέτη τους, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Nature Communications», χαιρετίστηκε ως μικρή επανάσταση για την αποκωδικοποίηση της σχιζοφρένειας, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε νέες θεραπείες της ψυχιατρικής νόσου…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δείτε περισσότερα για την υγεία και τη διατροφή.

Δείτε περισσότερα και για άλλα θέματα που σας αφορούν:

Ιωάννης Διβράμης

Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης. Έχω σπουδάσει μάρκετινγκ και οικονομικά στο Λονδίνο, έχω MBA και από το 2000 ασχολούμαι επαγγελματικά με το ίντερνετ, το μάρκετινγκ, την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ το SEO και τα social media.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Οι τρεις πιο συχνοί λόγοι που οδηγούν στο διαζύγιο

Σα Φεβ 1 , 2020
<div class="at-above-post addthis_tool" data-url="https://cashunite.gr/i-epistimi-entopise-mia-vasiki-diafora-ston-egkefalo-ton-schizofrenon/"></div>Μπορεί ο κάθε γάμος να ξεκινά με τις καλύτερες προοπτικές και με σκοπό να κρατήσει για πάντα αλλά πολλές φορές δεν έχει καλή κατάληξη. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που οδηγούν σε ένα διαζύγιο αλλά οι ειδικοί, ψυχολόγοι και σύμβουλοι γάμων έχουν καταλήξει στις τρεις πιο συχνές αιτίες που οδηγούν ένα ζευγάρι […]<!-- AddThis Advanced Settings above via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings below via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings generic via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons above via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons below via filter on wp_trim_excerpt --><div class="at-below-post addthis_tool" data-url="https://cashunite.gr/i-epistimi-entopise-mia-vasiki-diafora-ston-egkefalo-ton-schizofrenon/"></div><!-- AddThis Share Buttons generic via filter on wp_trim_excerpt -->
Οι τρεις πιο συχνοί λόγοι που οδηγούν στο διαζύγιο