Η εφαρμογή που γιγαντώνεται στο περιθώριο της ειδησεογραφίας

Υπάρχει μια εφαρμογή που έρχεται λες από τα μετόπισθεν για να κάνει τη μεγάλη διαφορά.

Και παρά το γεγονός ότι για την ώρα έχει μόλις 8 εκατ. ενεργούς χρήστες τη μέρα, οι αναλυτές της αγοράς εκτιμούν πως σύντομα θα φτάσει τις μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια, αποτιμώντας την αξία της ακόμα και στα 8 δισ. δολάρια!

Καλωσορίσατε στον μαγικό κόσμο του Slack, μιας cloud πλατφόρμας επαγγελματικών εργαλείων και messaging υπηρεσιών που κυκλοφόρησε το 2013 και καταλαμβάνει πια τον επιχειρηματικό κόσμο πιο γρήγορα απ’ όσο μπορεί να μετρήσει ο συνιδρυτής της Cal Henderson.

Πρόκειται για μια online σουίτα γραφείου, ένας κόμβος συνεργασίας των υπαλλήλων μιας εταιρίας δηλαδή που συνδέει άτομα, τμήματα και εργασίες ώστε να γίνονται όλα γρηγορότερα και αποδοτικότερα. Σαν ένα κοινωνικό εταιρικό δίκτυο, δημιουργώντας γκρουπ ατόμων και φύλλα εργασίας για την καλύτερη online συνεργασία.

Η εφαρμογή που γιγαντώνεται στο περιθώριο της ειδησεογραφίας

Οι εργαζόμενοι επικοινωνούν με διάφορους τρόπους και μοιράζονται ιδέες και λύσεις μέσω προσωπικών μηνυμάτων, καναλιών και notifications. Την ίδια ώρα, το Slack προσφέρει και διάφορες εφαρμογές γραφείου για το διαμοιρασμό αρχείων και την καλύτερη οργάνωση ενός τμήματος.

Ο εταιρικός κόσμος και ο ευρύτερος χώρος της τεχνολογίας ξέρουν πια καλά αυτό το office chatroom app, οι περισσότεροι συνεχίζουμε ωστόσο να το αγνοούμε, αν και το μέλλον θα είναι ενδεχομένως τελείως διαφορετικό.

Ο Henderson, ο βρετανός προγραμματιστής που ξεκίνησε το Slack με τον διευθύνοντα σύμβουλο Stewart Butterfield ως εσωτερικό εργαλείο της εταιρίας που είχε τότε ο τελευταίος (Tiny Speck), ισχυρίζεται πως είναι ένα αποτελεσματικό αναλυτικό εργαλείο για τους περίπου 600 εκατ. εργαζομένους παγκοσμίως στον τομέα της γνώσης.

Η εφαρμογή που γιγαντώνεται στο περιθώριο της ειδησεογραφίας

Μέχρι να κατακτήσει βέβαια τις αγορές και να τη χρησιμοποιήσουν αυτά τα 600 εκατ. άνθρωποι, η εφαρμογή παραμένει ακόμα στο στάδιο του «πολλά υποσχόμενη». Μόνο που η αγορά τη λατρεύει γιατί έχει την ικανότητα να γεννά κέρδη με τρομακτικό ρυθμό.

Και είναι αυτή η υγιής βάση των εσόδων της που εκτινάσσει την αξία της ακόμα και στα 8 δισ. δολάρια, παρά τη σχετικά μικρή δεξαμενή των χρηστών της. Από τα 8 εκατ. των οποίων εξάλλου τα 3 εκατ. πληρώνουν ήδη για να χρησιμοποιήσουν τις πιο προωθημένες υπηρεσίες της, κάτι που δίνει στην εφαρμογή περισσότερα από 200 εκατ. δολάρια σε ετήσια έσοδα.

Πρόσφατα εξάλλου έλαβε χρηματοδότηση της τάξης του 1,2 δισ. δολαρίων, κάτι που δείχνει την τρελή προοπτική της…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δείτε περισσότερα για την τεχνολογία και το ίντερνετ.

Δείτε περισσότερα και για άλλα θέματα που σας αφορούν:

Ιωάννης Διβράμης

Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης. Έχω σπουδάσει μάρκετινγκ και οικονομικά στο Λονδίνο, έχω MBA και από το 2000 ασχολούμαι επαγγελματικά με το ίντερνετ, το μάρκετινγκ, την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ το SEO και τα social media.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Οι ακραίες μισθολογικές ανισότητες των φύλων και το παράδειγμα της Ελλάδας

Κυ Νοέ 18 , 2018
<div class="at-above-post addthis_tool" data-url="https://cashunite.gr/i-efarmogi-pou-gigantonete-sto-perithorio-tis-idiseografias/"></div>Ο ακροδεξιός νέος πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρο, δεν έκρυψε ποτέ τις θέσεις του για τη θέση της γυναίκας στον εργασιακό χώρο. Δηλώνοντας χωρίς περιστροφές: «Επειδή οι γυναίκες έχουν περισσότερα εργατικά δικαιώματα από τους άντρες, οι εργοδότες προτιμούν να προσλαμβάνουν άντρες … Δεν θα προσλάμβανα τον ίδιο αριθμό γυναικών και […]<!-- AddThis Advanced Settings above via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings below via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings generic via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons above via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons below via filter on wp_trim_excerpt --><div class="at-below-post addthis_tool" data-url="https://cashunite.gr/i-efarmogi-pou-gigantonete-sto-perithorio-tis-idiseografias/"></div><!-- AddThis Share Buttons generic via filter on wp_trim_excerpt -->
Οι ακραίες μισθολογικές ανισότητες των φύλων και το παράδειγμα της Ελλάδας