Επίσκεψη στον «ομφαλό της Γης»

Δείτε φωτογραφίες από τους Δελφούς

Η πόλη των Δελφών που βρίσκεται στους πρόποδες του Παρνασσού θεωρείται ο ομφαλός της γης, όπου, σύμφωνα με τη μυθολογία, συναντήθηκαν οι δύο αετοί που έστειλε ο Δίας από τα άκρα του σύμπαντος για να βρει το κέντρο του κόσμου, και για πολλούς αιώνες αποτελούσαν το πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο και το σύμβολο της ενότητας του αρχαίου ελληνισμού.

Επίσκεψη στον «ομφαλό της Γης»

Στην αρχαία ελληνική πόλη λειτούργησε το σημαντικότερο μαντείο της εποχής, αφιερωμένο στον θεό Απόλλωνα, κάνοντάς τους Δελφούς ιερή πόλη των αρχαίων Ελλήνων. Η σπουδαιότητα των Δελφών αναγνωριζόταν έως τον 4ο αιώνα μ.Χ., οπότε και η λειτουργία του μαντείου έλαβε τέλος με διάταγμα του αυτοκράτορα Θεοδόσιου Α’.

Επίσκεψη στον «ομφαλό της Γης»

Οι Δελφοί είναι χαρακτηρισμένοι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Τα σημαντικότερα αξιοθέατα, με μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον, είναι ο ναός του Απόλλωνα, το αρχαίο θέατρο Δελφών, ο Θόλος της Αθηνάς Προναίας αλλά και το αρχαιολογικό μουσείο της περιοχής.

Επίσκεψη στον «ομφαλό της Γης»

Το Μουσείο Δελφικών Εορτών στεγάζεται στο σπίτι του ποιητή Άγγελου Σικελιανού, ο οποίος είχε οραματιστεί τη «Δελφική ιδέα».

Επίσκεψη στον «ομφαλό της Γης»

Η μεγάλη ιστορία και το τεράστιο αρχαιολογικό ενδιαφέρον των Δελφών προσελκύουν πλήθος Ελλήνων και ξένων επισκεπτών όλο τον χρόνο. Η απόσταση από την Αθήνα είναι 170 χιλιόμετρα ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η Αράχωβα, ο Παρνασσός με το χιονοδρομικό του και τα όμορφα χωριά του αλλά και η Ιτέα και το Γαλαξίδι.

Επίσκεψη στον «ομφαλό της Γης»

Δείτε περισσότερα για ταξίδια και διακοπές.

Δείτε περισσότερα και για άλλα θέματα που σας αφορούν:

Ιωάννης Διβράμης

Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης. Έχω σπουδάσει μάρκετινγκ και οικονομικά στο Λονδίνο, έχω MBA και από το 2000 ασχολούμαι επαγγελματικά με το ίντερνετ, το μάρκετινγκ, την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ το SEO και τα social media.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Νέες προοπτικές στη γονιδιακή θεραπεία

Πα Δεκ 8 , 2017
<div class="at-above-post addthis_tool" data-url="https://cashunite.gr/episkepsi-ston-omfalo-tis-gis/"></div>Επανάσταση στη γενετική μηχανική, με στοχευμένες εφαρμογές σε συγκεκριμένες θέσεις στο γονιδίωμα, έχει φέρει η μέθοδος CRISPR/Cas9, η οποία θεωρείται ως η πιο δημοφιλής εφαρμογή, λόγω της απλότητας, ευελιξίας της ακρίβειας και του χαμηλού κόστους. Προς το παρόν, η CRISPR/Cas9 έχει εφαρμοστεί σε ανθρώπινες κυτταρικές σειρές για την επιδιόρθωση μεταλλάξεων […]<!-- AddThis Advanced Settings above via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings below via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings generic via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons above via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons below via filter on wp_trim_excerpt --><div class="at-below-post addthis_tool" data-url="https://cashunite.gr/episkepsi-ston-omfalo-tis-gis/"></div><!-- AddThis Share Buttons generic via filter on wp_trim_excerpt -->
Νέες προοπτικές στη γονιδιακή θεραπεία