Αυτός είναι ένας απλός τρόπος για να δοκιμάσει το παιδί νέα τρόφιμα

Αυτός είναι ένας απλός τρόπος για να δοκιμάσει το παιδί νέα τρόφιμα

Δεν είναι λίγα τα παιδιά που αρνούνται να δοκιμάσουν νέα τρόφιμα ή περιορίζονται στην κατανάλωση συγκεκριμένων επιλογών από τις οποίες δύσκολα «ξεφεύγουν». Ωστόσο, η επιλεκτικότητα των παιδιών στο φαγητό έχει συχνά ως αποτέλεσμα την κατανάλωση περιορισμένης ποικιλίας τροφίμων και φαγητών, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε εμφάνιση διατροφικών ελλείψεων.

Τι μπορούν, λοιπόν, να κάνουν οι γονείς προκειμένου να εμπλουτίσουν το διαιτολόγιο του παιδιού τους και να πετύχουν διατροφική ποικιλία και θρεπτική ισορροπία; Στην πραγματικότητα, η επιστημονική βιβλιογραφία έχει αναδείξει διάφορες τεχνικές που φαίνονται να είναι αποτελεσματικές ως προς αυτή την κατεύθυνση, άλλες σε μικρότερο και άλλες σε μεγαλύτερο βαθμό.

Μία από αυτές συνδέεται με τον τρόπο που παρουσιάζεται ένα νέο τρόφιμο στα παιδιά. Πιο συγκεκριμένα, ερευνητικά δεδομένα δείχνουν πως όταν ένα «δύσκολο» τρόφιμο συνδυάζεται με μια αγαπημένη γεύση των παιδιών, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες να γίνει αποδεκτό.

Συνεπώς, δοκιμάστε να προσφέρετε ένα καινούργιο τρόφιμο συνοδευόμενο από κάτι που ήδη αρέσει στο παιδί σας και μην επιμείνετε στο να το δοκιμάσει, καθώς η «πίεση» μπορεί να λειτουργήσει ανασταλτικά. Δείξτε υπομονή και επιμονή, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί, έως ότου το παιδί σας δοκιμάσει το τρόφιμο.

Πηγή: neadiatrofis.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Δείτε περισσότερα για την υγεία και τη διατροφή.

Δείτε περισσότερα και για άλλα θέματα που σας αφορούν:

Ιωάννης Διβράμης

Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης. Έχω σπουδάσει μάρκετινγκ και οικονομικά στο Λονδίνο, έχω MBA και από το 2000 ασχολούμαι επαγγελματικά με το ίντερνετ, το μάρκετινγκ, την <a title="ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ" href="https://paramarketing.gr/">ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ</a>, το <a title="SEO" href="https://paramarketing.gr/">SEO</a> και τα social media.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Τρία σημεία που ξεχνούν να καθαρίσουν και οι πιο τακτικοί

Δε Σεπ 16 , 2019
<div class="at-above-post addthis_tool" data-url="https://cashunite.gr/aftos-ine-enas-aplos-tropos-gia-na-dokimasi-to-pedi-nea-trofima/"></div>Όσο καλά κι αν καθαρίζουμε το σπίτι μας πάντα κάποια σημεία τυχαίνει να τα προσέχουμε λιγότερο χωρίς να το συνειδητοποιούμε. Ακόμη και οι πιο επιμελείς στην καθαριότητα αμελούν να καθαρίσουν κάποια συγκεκριμένα σημεία και αντικείμενα του σπιτιού. Δείτε κάποια από αυτά… Μαξιλάρια του καναπέ Οι περισσότεροι ξεχνούν να καθαρίσουν τα […]<!-- AddThis Advanced Settings above via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings below via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings generic via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons above via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons below via filter on wp_trim_excerpt --><div class="at-below-post addthis_tool" data-url="https://cashunite.gr/aftos-ine-enas-aplos-tropos-gia-na-dokimasi-to-pedi-nea-trofima/"></div><!-- AddThis Share Buttons generic via filter on wp_trim_excerpt -->
Τρία σημεία που ξεχνούν να καθαρίσουν και οι πιο τακτικοί